Film Analizi Kursu
Filmi Sadece İzlemekle Yetinmeyip Ardındaki Büyülü Dünyaları Keşfetmek İstiyorsan Doğru Yerdesin!









Film Analizi Kursu Bilgileri
‘SİNEFİLLİĞE’ GİDEN YOLDA HAYALLERİNİZİN KAPISINI SİNEPLUS AKADEMİ FİLM ANALİZİ KURSU İLE ARALAYIN!
Hafta içi Grubu
19.00-22.00
Hafta sonu Grubu
15.30-18.30
Hızlı Erişim
- A’dan Z’ye film eleştirisi nasıl yazılır konusunda tüm bilgileri öğreneceksiniz.
- Dünya sinema tarihi ve yönetmenlerine çok daha yakından bakacak, filmlerin ardında kalan yeni dünyaları keşfedeceksiniz.
- Sınıf içi çalışmalar ve izlemelerle filmi okumak için ihtiyacınız olan film okuma pratiğini yapacaksınız.
- Kurs sırasında ve sonrasında yazmayı düşündüğünüz film eleştirisi yazısına danışmanlık alacaksınız.
- Yazdığınız film eleştirileri eğitmenimiz tarafından değerlendirilerek Çeşitli Dergilerde yayımlanacak.
- Alacağınız katılım ve başarı sertifikaları sektör içerisinde en büyük güvenceniz olacak.
Tüm Kredi Kartlarına 9 Taksite Varan Taksit İmkanlarıyla
9x126 TL
‘den başlayan Taksitlerle
%10 İndirimli Peşin Fiyatı: 900TL+KDV
VEYA
Hata: İletişim formu bulunamadı.
Adres ve İletişim
SinePlus Akademi
Fulya Mah. Ortaklar Cad. No:12/7 Mecidiyeköy
0212 920 00 66 | 0532 542 08 75

Banu Bozdemir
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu. Sinema yazarlığına Klaket sinema dergisinde başladı. Dört yıl Milliyet Sanat dergisi ve Milliyet gazetesinde sinema yazarı, kültür sanat muhabiri ve şef yardımcısı olarak çalıştı. İki yıl Skytürk Televizyonunda sinema, sanat ve ‘Sevgilim İstanbul’ programlarında yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak görev aldı. Antrakt Sinema Gazetesi’nde iki sene editör olarak çalıştı. Tarihi Rejans Rus Lokantasına hazırlanan ‘Rejans Tarihi’ ve ‘Rejans Yemekleri’ kitabının editörlüğünü yaptı. Rejans Rus lokantası başta olmak üzere birçok şirketin basın danışmanlığı görevini üstlendi. Film + sinema dergisine Türk sineması röportajları yaptı. Küçük Sinemacılar, Benim Trafik Kitabım, ‘Çevremi Seviyorum’ adı altında on iki tane ‘çevreci’, dört tane fantastik çevre temalı yirminin üzerinde çocuk kitabı bulunuyor. Sosyal medyada yolunu kaybeden bir genç kızın maceralarını anlattığı ‘Leylalı Haller’ yazarın ilk romanı. Kaşif Karınca ise beyaz yakalılara çocuk kafasıyla yazdığı ufak bir yaşam manifestosu özelliği taşıyor. TRT’ye çektiği ‘Bakış’ adlı bir kısa filmi bulunuyor. Halen aylık sinema dergisi cinedergi.com’un editörü, beyazperde.com ve öteki sinema yazarı.
Kişisel yazılarını paylaştığı banubozdemir.com sitesi de bulunan yazar filmlerde ve festivallerde jüri üyesi olarak görev alıyor, filmlere basın danışmanlığı yapıyor, sinema ve kısa film atölyelerinde ders veriyor. Çocuklarla sinema ve çevre atölyeleri düzenliyor.
SIK SORULAN SORULAR

Ü.K.T
FİLM ANALİZİ KURSU DERS PROGRAMI
Film diline hâkim olmak film çekmenin, senaryo yazmanın ve film analizi yapabilmenin en önemli şartlarından biri. Bu atölyede, film dilinin temelleri ele alındıktan sonra, sinema estetiğinin nasıl bir evrim geçirdiği gösterilecektir. Sinema tarihinin mihenk taşı filmlerinden örneklerle, katılımcıların film analizi yapabilmesi için gerekli altyapıya kavuşması hedeflenmektedir. Alfred Hitchcock ve Nuri Bilge Ceylan sinemalarının ele alınacağı haftalarda ise auteur sinemaya dair derinlemesine analizler gerçekleştirilecektir. Atölyeyi tamamlayan katılımcıların film kültürüne dair temel bilgilere sahip olması amaçlanmaktadır.
1. Film Dilinde Temel Kavramlar ve Anlatı Yapısına Giriş: Örnek Filmler: Aşk (Amour, 2012), Benim Güzel Idaho’m (My Own Idaho, 1991), Beş Vakit (2006), Para Avcısı (The Wolf of Wall Street, 2013), Tout Va Bien (1972).
2. Anlatı Yapısı: Örnek Filmler: 400 Darbe (Les quatre cents coups, 1959), Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings, 2001-2003), Kara şövalye (The Dark Knight, 2008).
3. Mizansen : Mekan, kostüm, makyaj, oyunculuk. Örnek Filmler: Amerikan Güzeli (American Beauty, 1999), Ölümcül Tuzak (The Hurt Locker, 2009), Siyah Kuğu (Black Swan, 2010), Siz Yaşayanlar (Du Levande, 2007).
4. Görüntü Yönetimi: Işık ve Renk. Örnek Filmler: Bitmeyen Balayı (Touch of Evil, 1958), Gattaca (1997), Kirazın Tadı (Ta’m e guilass, 1997), Muhteşem Güzellik (La Grande Bellezza, 2013), Vertigo (1958).
5. Kurgu ve Ses: Örnek Filmler: Ben Küba (Soy Cuba, 1964), Game of Thrones (3. Sezon 4. Bölüm), Haftasonu (Weekend, 2011), Kelebek ve Dalgıç (Le scaphandre et le papillion, 2007), Tokyo Hikayesi (Tokyo Monogatari, 1953)
6. Film Dilinin Evrimi: Örnek Filmler: 2001: Uzay Macerası (2001: A Space Odyssey, 1968), Cabaret (1968), Çocukluk (Boyhood, 2014), New York Çeteleri (Gans of New York, 2002), Vahşi Velde (The Wild Bunch, 1969)
7. Tür Sineması: Örnek Film: Yaratık (Alien, 1979)
8. Bir Yönetmen:Alfred Hitchcock
—
SinePlus Akademi’nin izni ve haberi olmaksızın içeriği kopyalamak ve dağıtmak suçtur.